Nyheter

Artikel om oss och bygget av väg 547

I Leveranstidningen Entreprenad kan man läsa om vårt arbete med bygget av väg 547, vägen mellan Vännäs och Vännäsby. Vi är underentreprenör åt Svevia i detta uppdrag.

Vinnare i våra tävlingar vid Gatufesten

Nu har vinnarna i våra tävlingar på gatufesten korats. Vi gratulerar Anneli och Niklas och tackar alla andra som deltagit.

Stefan och Per-Jonas vinnare av Norrlandsbjörnen för Västerbotten 2016

Årets Norrlandsbjörnen för Västerbotten tilldelas bröderna Stefan och Per-Jonas Johansson, ägare till Kaj Johansson Gruppen. Norrlandsbjörnen har delats ut årligen sedan 1953. Vid en prisutdelning på Hotell Forsen i Vindeln den 2 juni överlämnades priset från Norrlandsförbundet. Norrlandsbjörnen delas ut för förtjänstfulla insatser som gynnat Norrlands utveckling inom näringsliv och samhälle, ett pris delas ut för varje län.

Reportage om företaget - regionalt och nationellt

Denna vecka kan man läsa reportage om vårt företag både i den regionala tidningen Västerbottningen och i rikstäckande lastbilstidningen Trailer. Västerbottningen bjuder på en intervju med vår VD Stefan och i Trailer får vi se fina bilder på en del av vår skiftande fordonspark och möta några av våra duktiga chaufförer.

Årets julgåva

Istället för julklappar till våra kunder väljer vi även i år att ge en gåva till välgörenhet. Årets val föll på Hjärt-Lungfonden som stöder livsviktig forskning kring vårt tids största folksjukdomar.

Nytt uppdrag åt Trafikverket

Kaj Johanssons Åkeri har tillsammans med huvudentreprenören Svevia vunnit upphandlingen gällande om- och nybyggnation av väg 547 mellan Vännäs och Vännäsby. Det handlar om en väg på 1,1 km som till stora delar får en ny sträckning bakom Maria-kapellet. Trafikverket är beställare och hela uppdraget är värt knappt 17 miljoner kr.

Stort vägjobb i Umeå kommun

Nu står det klart att Kaj Johanssons Åkeri har fått uppdraget att förstärka och bredda Rovögernvägen inklusive att byta ut ca 30 stycken vägtrummor och sidotrummor.

Delegation från Etiopien besöker Vännäsby

Under onsdagen besöktes Kaj Johanssons Åkeri av en delegation tjänstemän på kommunal/regional nivå samt universitetsanställda från regionen Tigray i norra Etiopien. Bland annat deltog borgmästaren för Mekele City med 300 000 invånare. Besöket är en del i ett internationellt projekt med eko-kommuner som Torbjörn Lahti från Planeco Nord är med och arrangerar.

Arbetsmiljöcertifieringen är klar för koncernen

Som ett led i att utveckla och samordna arbetet som bedrivs i koncernen, framförallt inom dotterbolagen Kaj Johanssons Åkeri och Allmiljö, har vi tagit ännu ett steg genom att certifiera vårt koncerngemensamma ledningssystem för miljö, kvalitet och arbetsmiljö.

68 ton för effektivare transporter

I en artikel i Västerbottens-Kuriren kan man idag läsa om ett projekt där vi deltar tillsammans med bland annat Norra Skogsägarna. En av våra flisbilar kan nu lasta 68 ton vilket ger effektivare transporter. Fotot är taget av Per Landfors och illustrerade artikeln i VK.