Stefan och Per-Jonas vinnare av Norrlandsbjörnen för Västerbotten 2016

Vid en prisutdelning på Hotell Forsen i Vindeln den 2 juni fick Stefan och Per-Jonas Johansson, ägare till Kaj Johansson Gruppen, ta emot Norrlandsbjörnen från Norrlandsförbundet

- Det känns väldigt hedrande och roligt att vi fått ta emot det här priset, säger Stefan Johansson, VD för Kaj Johanssons Åkeri. Vi måste såklart också tacka vår fantastiska personal som vi delar äran med. 

- Eftersom vi både bor och verkar i Västerbotten är länets utveckling något vi brinner för, säger Per-Jonas Johansson, vice VD. Det här priset sporrar oss naturligtvis att fortsätta satsa och utvecklas i länet. 

Norrlandsbjörnen har delats ut årligen sedan 1953 för förtjänstfulla insatser som gynnat Norrlands utveckling inom näringsliv och samhälle, ett pris delas ut för varje Norrlandslän. 

Motiveringen lyder: ”För en etablerad och välskött koncern, verksamma i hela Norrland, men med lokalt förankrad entreprenörsanda får Stefan Johansson och Per-Jonas Johansson Norrlandsbjörnen för Västerbottens län 2016 för Kaj Johanssons Åkeri AB.

Norrlandsbjörnen staty

Fakta

Kaj Johanssons Åkeri AB, en del i Kaj Johansson Gruppen, är ett transport-, miljö- och entreprenadföretag som gärna erbjuder helhetslösningar till sina kunder. Sedan starten 1960 har familjeföretaget ständigt utvecklats. Stefan och Per-Jonas, tredje generationen ”Johanssonsöner”, tog över 2008 och verksamheten har fortsatt att expandera i den ursprungliga entreprenörsandan, bland annat genom förvärv av PO Glaas Åkeri, Allmiljö och en satsning i fastighetsbranschen genom Umestan Företagspark. Idag omsätter koncernen ca 250 Mkr, har 150 medarbetare och fordonsparken består av ett 100-tal enheter. Huvudkontor och verkstad finns i Vännäsby och koncernen har även kontor i Umeå, Sollefteå och Skellefteå.