Vårt företag

Det lilla företaget Kaj Johansson Åkeri AB har vuxit och blivit Kaj Johansson Gruppen, ett etablerat, välskött, expansivt bolag med goda finanser. Gruppen driver och äger åkeri, entreprenad, miljö och renhållningsverksamhet samt fastigheter i olika bolagskonstellationer.

Verksamheten omsätter idag drygt 400 Mkr och sysselsätter cirka 220 medarbetare

Se gärna vår koncernfilm på YouTube.

Koncernfilm 50 sekunder

Koncernfilm 3 minuter

Drivkraften - lokalt förankrat entreprenörsanda
Familjen Johansson har sitt ursprung i Kvarnlund utanför Vännäsby i Västerbotten, där farfar Gösta tillsammans med sin bror Rune drev ett stort jord- och skogsbruk. Med passion för maskiner, yrkesstolthet och entreprenörsanda införskaffades den första traktorgrävaren redan när Kaj var 16 år. Sedan starten 1960 har familjeföretaget, med Kaj Johansson som grundare och drivande kraft ständigt utvecklats. Det har funnits en stark vilja att vara företagare och entreprenör, och att alltid se möjligheter inom nya områden. Viljan att expandera finns i bolagets kultur sedan starten.

Entreprenörsandan har hängt med sedan barnsben då alla fem syskon från Kvarnlund blivit egenföretagare. Bolaget ägs och drivs nu av tredje generationen “Johanssöner”.